Bine aţi venit!

Nu stiu pentru cine scriu atatea rafturi de ganduri, dar stiu de ce scriu. Scriu ca sa ma justific in ochii copilului care am fost.

Biblioteca blogului este pentru prieteni, rude, duşmani sau trecatori.

Bogatia adevarata nu se numara in bani ci in prietenii pe care ţi-i faci de-a lungul timpului.

Adeseori, mama îmi spunea: ,,Ataseaza-te de cei care te pot face mai bună; primeste-i pe cei care, la randul tau, simt ca tine. Lasă trecutul în urmă şi bucura-te de ce ai realizat până acum"!





Bine aţi venit!

Bine aţi venit!

Asa sunt eu...

Nu-s urată, nici frumoasă, nu sunt bună, nici prea rea. Nu sunt floare şi nici pom, sunt ceea ce sunt: un OM! Nu sunt mare, dar nici mică, am curaj dar mi-e şi frica, am speranţe şi visez, pot să cant şi să dansez. Sunt om pe acest pământ, îmi respect al meu cuvânt. Nu-s perfectă, mai greşesc, pot să-ascult şi să vorbesc. Nu sunt proastă, sunt deşteaptă, nu văd stramb, sunt perfect dreapta, nu urăsc, nu mă răzbun, iau din viaţă doar ce-i bun. Nu-s tristă, nici fericită, pot iubi, pot fi iubită, nu-s moale, dar nici de fier, nu-s naivă, nu disper. Nu-s săracă, n-am averi, rezist, lupt când am ,,căderi”. Sunt un chip pierdut în lume, cu o viaţă şi un nume. Nu mi-e rău, dar nici prea bine, am tupeu dar şi ruşine şi pot spune-ntr-un final, sunt ca tine, om normal.

Asta sunt, Geta mă cheamă. Cine vrea, mă bagă-n seamă. Cui nu-i place felul meu, n-am ce-i face… Aşa sunt eu!

Va imbraţişez cu drag

Va imbraţişez cu drag

MOTTOUL după care mă ghidez în viaţă: ''Păşeşte drept înainte şi dacă pământul pe care-l cauţi nu există încă, fii sigură că Dumnezeu îl va crea într-adins pentru aţi răsplăti îndrăzneala,, (Regina Izabela)

Am realizat că sunt dependentă de scris. Scrisul mă relaxează şi mă linişteste cum nu va fi capabil niciun om să o facă vreodată.Sunt dependentă de scris şi de prea mulţi oameni complicaţi. Mă chinui mereu ca eu să fiu cea care îi înţelege pe cei care alte suflete nu au fost capabile să ii inţeleaga. Îmi târăsc sufletul prin fiecare relaţie bolnăvicioasă de care am parte. Poate tocmai din această cauză de multe ori fac ce simt şi nu ceea ce trebuie. Oamenii din sufletul meu sunt inspiraţia mea. Trăiesc prin ei şi sunt puţin din fiecare. Scriu din suflet şi pentru suflet. Aştept comentariile voastre scurte şi la obiect. Mulţumesc anticipat!


2.11.09

Lansare de carte: CENUŞA UNUI SUFLET! ce va avea loc la Craiova, in 14 noiembrie 2009, ora 10, la Casa de Cultura ,,Traian Demetrescu".




GÂNDURI SINCERE PENTRU O POETĂ

Fiind un veşnic cititor al poeziilor postate pe imensul INTERNET, am descoperit şi scrierile doamnei Georgeta NEDELCU, autoare a nenumărate poezii dar şi, a multor scrieri în proză. Trebuie remarcat faptul că, distinsa Georgeta NEDELCU a scris şi un roman; EXMATRICULAT DIN VIAŢĂ! Citind mai cu atenţie scrierile sale, am descoperit un suflet sensibil, interesat de tot ce ne înconjoară, mai bine spus - viaţa de zi cu zi, fiind o cercetătoare atentă a fenomenelor sociale, cât şi a celor politice.
Ca orice autor, primele scrieri sunt mai mult biografice. Fiind o persoană trecută prin toate etapele vieţii, având parte de frumos, dar şi de probleme familiare nedorite - dispariţia prematură a tatălui său şi, mai târziu a soţului. Familia a rămas unită prin implicarea copiilor în viaţă, cu forţe sporite, realizându-şi visurile. Prin cuvinte pline de dragoste, poeta încearcă să transmită soţului plecat în lumea fără de dor, sentimentele celui rămas pentru a continua lupta cu viaţa. Versurile sunt specifice femeii puternice, care nu se dă bătută de greutăţile vieţii, continuându-şi viaţa normal. Desigur, sufletul uman are şi anumite scăpări, astfel că poeta e cuprinsă de o anumită tristeţe. Prin versuri simple, îşi manifestă regretul pentru pierderea soţului decedat, dar singură se încurajează prin declararea copiilor, ca fiind un ajutor nepreţuit.. Ca femeie, simte necesitatea de a fi încă iubită. Sincer fiind, această poetă este o femeie cu adevărat frumoasă. Fotografiile vizionate confirmă acest lucru.
Poeta este apropiată de prieteni, declarând cu nonşalanţă:”Vă iubesc prieteni!”
Regăsim frecvent în scrierile ei, probleme patriotice despre evenimentele zilelor noastre ca - evenimentele din Basarabia, sărăcia oamenilor din România, deşi trăiesc într-o ţară bogată.
Ca cititor, pot spune că e o implicare în viaţa cotidiană, trăită cu intensitate deplină.
O latură importantă a creaţiei poetei, sunt dedicate temei religioase, din care reiese, că Divinul Creator îi este aproape sufletului de credincioasă creştin ortodoxă.
Poate sunt printre cei favorizati, având posibilitatea să citesc poeziile ce vor fi cuprinse în acest volum: ,,CENUŞA UNUI SUFLET!”
Sunt mai mult ca sigur, că, cei care vor intra în posesia acestui volum, în formă tiparită, vor deveni mult mai fericiţi decât erau până în acel moment.
Există un fenomen al savurării cuvântului scris, pe care desigur, îl cunoaştem încă de la citirea primelor litere.
Poeta, a pornit de la principiul: Daca vrei să scrii poezie, trebuie să înveţi să te dezgoleşti pe tine însuţi, să ajungi tu pe paginile pe care le scrii. Nu un alter ego pe care-l inventezi pentru că aşa dă bine din punct de vedere al imaginii poeticii. Ceea ce nu este deloc uşor de făcut. Este greu, pentru că îţi trebuie curaj. Este greu, pentru că, după ce scrii, nu-ţi place întotdeauna ce vezi. Este greu, pentru că, nu mai există perdele, nu mai există măşti după care să te ascunzi.
În acest volum, poeta Georgeta Nedelcu , îmbină firescul suferinţei cu firescul metaforei ce operează, asemeni chirurgului experimentat, "pe cord deschis". Îmbină clarul obscurului din adâncurile firii umane, cu căutarea perfecţiunii ce nu poate fi atinsă. Toate aceste calităţi le are poezia scrisa de Georgeta Nedelcu. Iată câteva din perlele volumului: "Eu prin copii m-am împlinit!", "Ei sunt familia!", ,,Ce greu îmi e fără voi!”, ,,La cina cea de taină” ,,Tăcere inimă!” Nu voi intra în conţinutul acestuia, deoarece fiecare invitat va avea ocazia să afle asta, cumpărând şi citind volumul.
Am citit cu multă atenţie versurile! Mi se pare o minunată declaraţie de dragoste, simplă, dar sinceră, care ascunde o uşoară notă de tristeţe...Personal, consider că, dacă poezia e cu adevărat o dedicaţie, autorul ei este un om extrem de sensibil, dar care în acelaşi timp îşi maschează aproape fără voie sentimentele, şi speră ca acestea să fie înţelese de cine trebuie odată cu lectura poeziei. Dacă m-am apropiat de adevăr, înseamnă că m-am apropiat de modul de a gândi şi de a simţi al autorei....e bine...e rău...e neobişnuit...?
Întinsa împărăţie a Frumosului, s-a îmbogăţit cu încă o reprezentare sensibilă – volumul: ,,Cenuşa unui suflet!” - scris de Georgeta Nedelcu. Prin urmare, nu ne rămâne decât să contemplăm, să cugetăm şi să ne îmbogăţim sufleteşte din acest popas de frumuseţe.
Vreau să aduc în discuţie, viziunea lui Platon cu privire la poezie: Unde ar trebui şi cum ar trebui să fie scrisă poezia. Platon spunea că, poezia trebuie să fie scrisă pe apă. (...) În sensul că, se citeşte continuu. Apele curg, dar curgerea însuşi este perpetuă. Astfel se citeşte poezia Georgetei. Îţi face plăcere să o ai pe birou. Distinsa noastră colegă îşi situează poezia într-o zonă în care comunicarea este divină.
Recomand celor care au posibilitatea, să meargă în inima Olteniei şi să fie prezenţi la botezul noului venit în poezia Craiovei şi a marii poezii româneşti.
Distinsă colegă Georgeta NEDELCU, îţi doresc să tipăreşti cât mai multe volume de poezii, şi, de ce nu, alte romane.
Recomand cititorului, cu inima deschisă, să citească aceste creaţii deosebite, căci va avea numai de câştigat.
Personal, mi-am îmbogăţit cunoştinţa, după ce am citit scrierile foarte deschise ale doamnei Georgeta NEDELCU.

Cu sinceră şi înaltă preţuire colegială,
Mihai LEONTE, publicist şi poet din Moldova Nouă, România.


CUVINTE ALESE PENTRU POETĂ

Cartea tratează subiectul căsniciei şi a vietii în general în societate. Dincolo de simplitate, poezia e concepută cu multă atenţie, fapt dovedit de preocuparea pentru rigorile prozodice (rima, ritmul, măsura).
Dacă nu am fost prea exact în interpretare, este bine aceasta....înseamnă că poezia are conotaţii pe care doar autoarea le poate avea în vedere....
Volumul de poezii: "Cenuşa unui suflet" vine să ne ofere nişte argumente temeinice pentru a capta convingerea că sunt posibile şi victorii în lupta cu "singuratatea"...
Tema principală a cărţii reia şi adaptează la viaţa de cuplu, o idee care e mai mult decât filozofie: nimic nu se întâmplă de la sine... Pentru orice succes, trebuie să lupţi, trebuie să perseverezi, chiar dacă va fi să plăteşti preţul!
Sunt necesare pentru asta în primul rând bunăvoinţa, apoi - interes... şi nu în ultimul rând – o mare experienţă de viaţă!
Nu întâmplător autoarea îşi deschide primul capitol al operei cu poezia ce poartă semnificativ chiar titlul lucrării “Cenuşa unui suflet”, pentru a oferi cititorilor - de la început - codul accesului în labirintul sufletului său, care nu acceptă singurătatea ca pe o fatalitate.
Un alt merit al cărţii constă în faptul că nu este reducţionistă, nu este tributară unei vederi partizane sau prea tehnice, nu se înregimentează unui domeniu anume... Este motivaţională, este câte puţin din toate, spre binele celui care o citeşte! Nu în ultimul rând, este o carte senină, cu un tonus bun, sănătos, o carte nu doar pe înţelesul, ci şi spre folosul tuturor celor ce vor să-şi rescrie pagina romantică a vieţii, mai cu seamă dacă ea are acum multe tăieturi, ştersături... sper, nu şi cicatrici!
Dumnezeu este dragoste! Cine răspunde cu iubire, iubirii Lui, n-are cum să dea greş în viaţă! Iată un înălţător mesaj al acestui volum de poezii.
Mă voi opri puţin şi asupra copertei. Nu-i aşa că e frumoasă? Coperta acestui volum de poezii, trebuia să reflecte exact conţinutul acestei cărţi, ceeace s-a reuşit pe deplin.
Aveam, multe comentarii de făcut, privind obsesia autoarei în jurul aceluiaş subiect, dar după ce am recitit prefaţa, am înţeles că, în general, primele trei capitole ale acestui volum de poezii sunt legate de persoana poetesei, de familia sa, de amintirile sale ce au marcat-o atât de mult pe parcursul vieţii atât de încercate – ca, spre final - să abordeze cu aceeaşi sensibilitate, tematici noi legate de români şi tradiţiile lor, cum se poate citi în poeziile “Suntem Români” şi “Colinde” tratate într-o viziune foarte sinceră.
Citind cele scrise plângi, râzi, iubeşti, gândeşti şi trăieşti în speranţa că ziua de mâine va fi mai bună, mai plină, încurajându-ne. În poeziile poetei, te regăseşti, te vezi, te auzi... Suntem de aceeaşi parte a baricadei, acolo unde contează doar atingerea divină, fără de care n-am putea nimic şi unde învăţăm, iubind, ceea ce ne-a fost lăsat, împreună!

Mă bucur că mi s-a acordat această onoare, de a lăsa acest comentariu. Viaţa este trecătoare .. TOTUL -se întinde la infinitul NIMICULUI, iar NIMICUL se divide la INFINIT.
Sănătatea să-i fie toiagul în care să se sprijine, căci, încă mult nectar din viaţă mai are de cules, pe care cu grijă sa le pună pe hârtie. Dumnezeu să o însoţească în tot ce face, noi să avem fericirea să ne bucurăm, citind.

Îi doresc să continue scrisul, abordând tematici cât mai diverse şi cât mai îndrăzneţe, spor la treaba, o muză frumoasă care să o însoţească permanent prin lumea poezie - care e melodia sufletului - să rămână mereu la fel de tânără şi optimistă, iar, acest sfârşit de capitol să devină un nou început pentru ce va urma! Felicitări Georgeta!

Cu sinceră prietenie şi deosebit respect,
Consultant - Evoescu Mihai din Bucuresti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

toateblogurile.ro

toateBlogurile.ro Ziarul
Powered By Blogger

Insignă Facebook